duminică, 17 aprilie 2011

Vaccinare versus libertate


Calea laptelui – Hraneste-ma din tine si din cer, mama!

Teoria spune ca atunci cand un vaccin este administrat unui copil – vaccin care consta intr-un agent patogen atenuat sau mort - organismul lui va fi “pacalit” si facut sa produca anticorpi in momentul in care copilul va fi expus la boala adevarata. In realitate, lucrurile nu sunt atat de simple. Cat persista anticorpii in sangele copilului? Anticorpii sunt  intotdeauna eficienti? Ce se intampla cei care nu produc anticorpi deloc dar primesc vaccin?
Cu trecerea anilor, numarul de vaccinuri disponibile a crescut continuu. Cate vaccinuri primea copilul in primii ani de viata acum 40 de ani, sau acum 30 de ani, sau acum 15 ani si cate vaccinuri primeste in prezent?
            Vaccinul poate provoca boala pe care, teoretic, ar trebui sa o previna. Mai mult, vaccinul poate cauza si alte boli in afara celor pe care trebuie sa le previna. Andrew Wakefield, medicul britanic care a descoperit legatura intre vaccinul MMR si autism a fost concediat din pozitia pe care o avea la spitalul din Londra.
            Mai mult decat atat, studiile recente dar si cele mai vechi demonstreaza ca injectarea de material genetic strain direct in fluxul sanguin conduce la mutatii genetice si oncogeneza in organismul care primeste acel material.
            Cercetatorii elvetieni Phillipe Anker si Maurice Stroun, pionieri ai biologiei moleculare, au publicat periodic in reviste medicale rezultatele cercetarilor intreprinse continuu din anii ’60 pana in prezent. Ei au descoperit ca substantele biologice care intra direct in curentul sanguin pot deveni parte integranta a codului genetic uman. Studiile lor au demonstrat ca toate organismele vii au capacitatea de a elibera spontan ADN si ARN in spatiul extracelular. In urma a numeroase experimente efectuate pe plante, bacterii si mamifere, ei au observat ca transferul de material genetic este un fenomen curent in lumea vie; acesta are loc atat intre indivizii aceluiasi regn - de la o specie de bacterii la alta, de la un soi de plante la altul- cat si intre indivizi din specii si regnuri diferite – de la plante la bacterii, de la bacterii la mamifere. In mod explicit, cei doi au aratat ca ADN-ul bacterian se transfera spontan in genomul uman atunci cand bacteriile sunt puse in culturi de celule umane si acest fenomen are implicatii in oncogeneza la om.
           Majoritatea vaccinurilor aflate in uz curent sunt preparate din virusuri vii atenuate. Virusurile se numara printre cele mai simple microorganisme vii, fiind formate din cateva siruri de ADN sau ARN invelite intr-o capsida proteica; aceasta structura extrem de simpla nu le permite sa traiasca independent, ci doar in interiorul unei celule vii care sa le ofere nutritie si conditii de reproducere. In acest sens, virusurile pot fi considerate ca parazite ale altor organisme vii.
           Pentru productia vaccinurilor virale in scop comercial virusurile trebuie multiplicate in cantitati foarte mari; aceast lucru se realizeaza reproducand virusurile pe culturi speciale de celule vii in laboratoare. Cel mai frecvent folosite in acest scop sunt celule de provenienta fie animala (rinichi de maimuta, embrion de pui), fie umana. Celulele umane utilizate curent in productia de vaccinuri sunt asa-numitele linii de celule “nemuritoare”. Acestea sunt de fapt celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane, singurele capabile sa supravietuiasca in vitro si sa se divida fara limita in timp si spatiu. Aceste culturi de celule sunt hranite de obicei cu un amestec nutritiv, pe baza de ser extras din embrionul bovin. Virusurile vaccinale sunt capabile, asa cum am aratat mai sus, sa includa material genetic din celulele pe care sunt cultivate si din amestecul nutritiv aplicat, deci toate ingredientele folosite in productia industriala a vaccinurilor reprezinta tot atatea surse de contaminare a produsului final.   
          Purificarea totala a vaccinului final este practic imposibila deoarece nici un laborator din lume nu este capabil, sa separe total virusul vaccinal de resturile din mediul de cultura. Acest lucru este recunoscut oficial in sensul ca standardele actuale pentru fabricarea vaccinurilor considera ca si contaminare acceptata, pana la 100 pg (picograme) de ADN heterolog pe doza de vaccin. Cele 100 pg sunt echivalente cu 108 (10 la puterea 8) “lungimi functionale” de ADN. Puritatea totala ar echivala cu absenta totala a ADN-ului heterolog din vaccinuri.
Ingrijorarea legata de existenta ADN-ului heterolog in vaccinuri apare ca perfect justificata deoarece in prezent se stie ca inductia cancerului este un fenomen care porneste de la o singura celula si ca o singura unitate functionala de ADN strain in genomul celulei-gazda poate induce transformarea celulara maligna.
           Actul vaccinarii este un act de introducere de material genetic strain direct in fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare in masa au avut un impact covarsitor asupra populatiei, in sensul ca au condus, pe termen lung, la mutatii genetice imprevizibile si la alterarea in sens negativ a codului genetic uman. Legatura intre mutatiile genetice si oncogeneza la om a fost demonstrata stiintific, iar cresterea incidentei si mortalitatii prin cancer este o realitate a zilelor noastre. Pe de alta parte, aparitia virusurilor atipice, nemaiintalnite pana acum, legate de contaminarea vaccinurilor, arata ca in momentul in care orice material biologic este introdus direct in curentul sanguin, posibilitatile de contaminare sunt practic nelimitate si imposibil de controlat la nivelul stiintei actuale.
           Cred ca mama si tata ar trebui sa se hotarasca daca vor sau nu sa-si vaccineze copilul. Inainte de a-i permite doctorului sa va vaccineze copiii (sau pe dvs.), intrebati-l:
  1. Cat de periculoasa e boala pentru care se administreaza vaccinul ?
  2. Cat de eficient este vaccinul ?
  3. Cat de periculos este vaccinul ?
  4. Care pacienti n-ar trebui vaccinati ?
  5. Semneaza un act medicul de familie prin care va despagubeste in cazul efectelor negative secundare? Semneaza un act prin care sa va asigure ca vaccinul este sigur pentru copil sau pentru dumneavoastra?
Paseste pe drumul tau pe propriile tale picioare!

3 articole bune, bune:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu