miercuri, 25 mai 2011

Atinge-ma, mama

Poarta-ma aproape de inima ta, mama!

 
Mangaie-ma, mama!
Mama, ma iubesti? Eu te iubesc atat de mult... hai, ia-ma in brate si strange-ma la pieptul tau, mangaie-mi fruntea, mangaie-mi capul si spatele si burtica, si pe picioruse vreau sa ma mangai, mama!


Stim cat bine aduce o mangaiere, o atingere?
  • alina durerea 
  • regleaza pulsul
  • scade presiunea arteriala
  • scade anxietatea
  • daruieste speranta
  • relaxeaza
  • linisteste mintea
  • vindeca
Ceva atat de simplu - sa tii de mana pe cineva, si acel cineva se relaxeaza dintr-o data, se incalzeste, iti multumeste cu un zambet...

Imbratisarea cu cei pe care ii iubesti, mangaierea primita din partea celor dragi, este cu efect inzecit mai mare decat aceleasi daruri din partea unui strain... si totusi, daca legatura se produce, si de la un strain putem primi atat de multa iubire!


Dr. James Lynch, profesor la Universitatea de medicina Maryland Baltimore, ofera certitudinea rezultatelor stiintifice privind impactul atingerii asupra corpului fizic: "Contactul fizic are un efect dramatic asupra sanatatii fiziologice. El scade presiunea arteriala. El relaxeaza." 
Stim ca anxietatea scade sistemul imunitar si faciliteaza imbolnavirile repetate. Daca atingerea poate sa te ajute sa fii mai putin anxios, atunci cresc sansele sanatatii pe termen lung.

Auzim adesea: "asa e el rau, asa a fost si mama lui". Cum ar putea fi rau un nou nascut care isi doreste mama aproape, mami care a fost cu el non stop, 24 de ore din 24, timp de 40 de saptamani si acum ii lipseste?

Sunt cuminti, frumosi si minunati bebelusii! Sunt isteti si buni copiii!

Dar copiii au nevoie de parinti, copiii au nevoie de prieteni, au nevoie de muuuuulta iubire.

Laudati-i, dati-le incredere in ei, sprijiniti-i, apreciati-i, iubiti-i pe copii!

Multumiti-le pentru ca au venit pe lume, multumiti lui Dumnezeu ca vi i-a dat, multumiti si bucurati-va de pasii impreuna pe cararea vietii. Timpul zboara!

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-au dat lacrimile citind postarea aceasta...superb scris. Ar trebui printat si afisat in fiecare casa in care exista copii.

    RăspundețiȘtergere