vineri, 27 mai 2011

Femeia nevastă

   Cate cuvinte avem pentru partenera de viata? In limba romana gasesti variante: nevasta, sotie, soata, partenera , concubina, consoarta.
   Mileniul trei a adus “libertatea” femeii, “libertatea”  sotiei, a mamei… Ce inseamna libertate? Ce inseamna nevasă?
   Ai emotii inainte de casatorie ca poate vor fi aspecte in care potrivirea nu va fi perfecta, dar poate fi ceva perfect in dimensiunea in care traim?
   Ai emotii ca timpul va aduce riduri si kilograme in plus, dar oare timpul e de vina?
   Ai emotii ca poate vei evolua diferit decat iubitul tau, si poate tie vor ajunge sa iti placa lucruri care poate lui nu ii vor place, si atunci ce vei face oare, vei renunta de dragul lui?
   Pornesti  pe drumul in doi cu gandul sa fie pana la sfarsit, dar societatea de azi iti ofera la fiecare cearta sau “contradictie majora” “oportunitatea” divortului. Care sa fie adevarul? El nu te intelege, tu nu poti, el vrea mai mult, tie ti-e dor de tandrete?
   E tare bine sa lamuresti problemele cand sunteti amadoi calmi, odihniti, hraniti… E tare bine ca atunci cand apare un gand nedorit  sa nu trageti repede concluzii pripite, adica mai bine ca ardeleanul, zici “no, stai”…
   Si iubirea, amorul… imbratisarea… ai grija de ele, ai grija ca sa deschizi fereastra, sa lasi sa intre iubirea tandra. Poate trec zile si saptamani de pustiu, de seceta, dar pe urma vine iar primavara si infloresc bobocii dragostei!
   Pasul hotarator il face femeia cand se accepta asa cum este ea, si hotaraste sa porneasca din acel moment inainte fara masti… Casnicia, viata in cuplu, este o scoala extraordinara in care zi de zi apar situatii care trezesc in noi emotii foarte puternice, in fata carora iti dezvelesti si ultima celula, si ramai gol golut, fara masti, fara fatade, fara machiaj, doar tu…
    Pe de alta parte in 2 devi puternic, si puterea nu se aduna 1 + 1, ci intr-un mod fascinant, de genul 1 + 1 = 10 sau =100, totul se inmulteste exponential, ca un copac cu flori care infloreste si tot infloreste, de ai impresia ca nu mai incap flori pe el si el tot infloreste! Totul se face impreuna, in doi si ce frumos este cand incep sa se vad roadele, cand apar si vlastarii.
   Femeia in cuplu este fundatia relatiei, sotia - partenera este cea care face mancare, cea care face curatenie, cea care  mangaie, cea care creste copiii, cea care alina, cea care vindeca, cea care imbratiseaza, cea care canta si zambeste fericita... Care este secretul ei?

3 comentarii:

  1. salutare! Mi-a picat bine articolul acesta. Si totusi..

    "Femeia in cuplu este fundatia relatiei, sotia - partenera este cea care face mancare, cea care face curatenie, cea care mangaie, cea care creste copiii, cea care alina, cea care vindeca, cea care imbratiseaza, cea care canta si zambeste fericita..."

    Daca adaugi si ca merge la serviciu scrie aici ca femeia face ....prea mult. Cum facem sa echilibram asta intr-o relatie? Care este rolul barbatului, sotului, consortului?... Ce ofera el, pentru ca femeia sa nu ajunga sa se simta prea obosita pentru a mai putea sa zambeasca si sa fie frumoasa?

    RăspundețiȘtergere
  2. sa o faca sa se simta speciala pt tot efortu depus.....apreciata...decolo vine puterea femeii sa mearga mai departe..parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, da, da... a ajuns asa de implicit serviciul la femei incat am omis sa il mentionez. Astept un blog cu numele de tata in era varsatorului. :) Pana atunci, imi imaginez ca barbatul ideal este parte din fiecare parte al femeii, adica se imbina, se combina, sunt o sfera stralucitoare!

    RăspundețiȘtergere