sâmbătă, 21 mai 2011

Nasterea fara dureri cu dr. Angel Escudero


   Am tradus un material al doctorului Angel Escudero, din Valencia, care pe mine m-a ajutat concret la nasterea celui de al doilea copil. Sa va fie de mare folos!


"Coordoneaza-ti nasterea" 
   Direct Your Childbirth


     
     Va vorbeste dr. Escudero. Esti pe cale sa devi mama, felicitari! Sa dai nastere constient este cea mai frumoasa si plina de recompense experienta pe care o femeie o poate avea. Pentru a atinge aceasta experienta, poti sa te folosesti de experienta mea de multi ani in chirurgia fara anestezie medicala si de experienta mea in nasteri. Am vazut mame pe care le-am ajutat sa nasca cu luxul de fericire completa si linste pe fata.
    Doresc sa fii constienta de binele pe care il poti face pentru copilul tau.
    Psihoanestezia pe care o poti obtine va fi primita si de copilul tau, ceea ce va avea o importanta profounda pentru copil tot restul vietii lui.
    Tu poti sa il protejezi de trauma nasterii si sa ii asiguri o venire in aceasta lume ca o experienta buna si pozitiva. In momentul in care se naste, copilul nu va experimenta frica datorata schimbarii bruste si dramatice din viata lui.
    Tu poti sa il protejezi fizic si psihic, iar aceasta protectie va ramane cu el tot restul vietii. El va fi capabil sa se adapteze liber si adecvat la toate schimbarile successive din toata viata lui, precum sunt si circumstantele stresului si durerii din timpul nasterii.
    Vei avea o nastere comfortabila programata special pentru tine. Tu poti sa coordonezi nasterea copilului tau si poti vedea puterea creatoare a gandirii tale. Mintea ta este un minunat computer folosit sa controleze toate functiile corpului tau intr-un mod natural. Gandurile tale sunt progamele care controleaza acest computer si este extreme de important ca tu sa apreciezi ceea ce poti sa faci prin gandurile tale positive care pot sa faca totul posibil in fiinta ta si totul pentru binele copilului tau. Alternativ, gandurile negative pot produce efectul opus. Avand in vedere aceste aspecte este de o importanta vitala ca tu sa inveti sa gandesti in termeni pozitivi starea necesara de bine a finite tale.
    Probabil cunosti metode de relaxare. Daca nu cunosti, nu fii suparata, pentru ca informatiile din acest material sunt suficiente. Este foarte important pentru tine sa iti aduci aminte ca exista saliva sublinguala in gura ta tot timpul. In mod particular, in timp ce tu dai nastere copilului tau, ajuta chiar si simpla prevenire a situatiei de gura uscata, copilul tau simtindu-se mult mai bine.
Permite-mi sa iti explic de ce este atat de important. Acelasi mecanism care porneste producerea salivei in gura  ta produce efectul vital de contractii necesare ale uterului in timpul nasterii care te vor ajuta sa dai nastere cu comfort natural maxim. Doar gandeste-te: GURA MEA ESTE PLINA DE SALIVA LICHIDA si vei vedea in curand cum gura se umezeste. Vei constata in acelasi timp ce calma si relaxata devi. O data ce gura este umeda vei fi capabila sa iti programezi mintea sa asigure tot ceea ce este nenesar in timpul nasterii pentru tine si copilul tau
    Citeste si repeta linistita fiecare din urmatoarele ganduri:
Sunt foarte calma si plina de pace.
Inima mea bate calm dar puternic si sangele circula usor prin tot trupul, asigurand echilibrul perfect. Ma simt plina de energie, plina de o stare de bine si ca rezultat fiecare organ vital lucreaza foarte bine.
    Este de asemenea important pentru tine sa stii ca psihoanestezia pe care o vei obtine este absolut nevatamatoare si va afecta doar acele parti din corp si numai in acele circumstante pentru care este programat de tine. Amandoi tu si copilul tau vor primi beneficii mari datorita ei in tot timpul de care aveti nevoie amandoi.
    Gandeste astfel:
Tot corpul meu este anesteziat de acum pana dupa nastere cand uterul va reveni la dimensiunea dinaintea sarcinii. Copilul meu este de asemenea anesteziat si aceasta va dura pana dupa nasterea lui, pana cand el se va adapata natural la stimuli externi cu toate simturile lui. Aceasta va asigura copilului si mie experienta unei nasteri fericite.
Cand timpul ca veni eu voi stii ca nasterea incepe pentru ca uterul meu va avea contractii si stomacul va fi tare. Contractiile vor deveni din ce in ce mai frecvente si durata fiecarei contractii va creste de la 45 la 60 sec cu intervale de 3-4 minute.
Sunt calma si fericita sa simt contractile.
    Cand contractile au loc gandeste astfel:
Sunt foarte calma, sunt anesteziata, gatul uterului meu se largeste rapid si u sor si ma simt plina de energie si de o stare de bine.
Uterul meu, care este perfect conceput pentru aceasta functie naturala, impinge usor bebelusul meu in timpul contractiilor, si il ajuta incet sa coboare pe canal.
Sunt multumita si fericita  sa stiu ca fiecare contractie imi ajuta copilul sa se nasca. Totul este mai usor ca rezultat al acestui program pe care mi-l introduc in mintea mea.
Imi regizez mersul nasterii copilului meu, imi programez functionarea naturala a fiecarui organ vital.
Este minunat sa dai nastere pe calea aceasta ce imi asigura tot ce am nevoie pentru nastere.
Directionez tot timpul puterrea creative a gandurilor mele. Tot timpul gandesc pozitiv despre toate lucrurile de care am nevoie pentru mine si pentru copilul meu nenascut.
Contractiile devin din ce in ce mai regulate si mai eficiente, dar in timpul fiecare contractii eu ma simt foarte relaxata. Imi relaxez tot corpul gandindu-ma:
Sunt foarte calma, sunt anesteziata, si gatul uterului se dilate rapid si usor. Ma asigur ca gura mea este inca umeda cu saliva lichida si stiu ca asigur copilului tot binele de care are nevoie. Impartasesc starea mea de bine cu copilul meu. Intre timp uterul meu se dilata si eu pot sa stau, sa ma ridic, sa ma plimb sau sa stau intinsa, oricum ma simt ocmfortabil.
Intre timp doctoral sau moasa verifica dilatarea uterului meu. Imi relaxes complet corpul si ma gandesc: sunt foarte calma, sunt anesteziata, totul se intampla cu starea de bine necesara.
Cand procesul de dilatare se incheie, eu stiu ca bebelusul impinge ca si cum ar dori sa se nasca. Eu simt nevoia de a merge la toaleta si simt nevoia sa imping, simt o fericire profunda, nasterea se apropie de sfarsit. Aceste contractii completeaza dilatarea uterului si asigura canalul prin care copilul meu in curand se va naste. In timpul urmatoarelor contractii eu ma simt bine si relaxata si gura este umeda cu saliva lichida. Aceasta asigura predominanta vegala necesara sistemului meu nervos vegetative care asigura climax ul adecvat  in uterul meu pentru a asigura nasterea copiluli meu. De fiecare data cand impugn in timpul acestor ultime contractii eu sunt constient fericita pentru ca sunt mama. Copilul meu si cu mine lucram impreuna pentru minunatul moment al nasterii lui. Eu ma simt foarte comfortabil in camera de nasteri. Tot corpul meu este sub efectul psihoanesteziei.
Daca este necesar sa fac o epifiziotomie pentru a ajuta copilul sa se nasca, imi ofer cu placere orice ajutor sis fat pe care il primesc de la moasa si de la personalul medical si fac tot ce pot pentru a coopera cu ei pentru a-mi aduce copilul pe lume.
In oricare din cazuri, eu repet in mintea mea din nou si din nou:
Sunt foarte calma si plina de pace. Sunt anesteziata. Sunt foarte fericita sa fiu constienta si astfel sa ajut la venirea pe lume a copilului meu intr-un mod adecvat. Toata starea de bine a copilului meu vine de la mine, mama lui, prin puterea creative a gandurilor mele. Inima mea este plina de o indescriptibila senzatie de bucurie si relaxare, o stare de fericire care este complet apreciata doar de o mama care este constienta in timpul nasterii copilului ei.
Copilul meu se naste si eu cer sa imi fie adus in bratele mele cu capul lipit de inima mea. In aceasta pozitie el este capabil sa imi auda sis a imi recunoasca sunetele familiale ale bataii inimii pe care a auzit-o in timpul lunilor in care era inlauntrul meu. Inima mea bate cu un mare comfort pentru el si eu ii soptesc vorbe de iubire si il mangai usor pentru prima data. Sunt pe deplin constienta de frumusetea de a fi mama.
Dupa nasterea copilului meu uterul incepe o noua contractie si la timpul potrivit placenta iese din corp. In acelasi timp, o homeostazie perfecta se produce in mod natural, iar eu nu pierd nici o picatura de sange care nu e necesara. Are loc ceva rar intalnit in medicina , uterul se contracta si revine la dimensiunea normala de dinaintea sarcinii imediat dupa nastere. Daca este necesar sa fie cusut perineul aceasta va fi inca o experienta placuta si eu voi dovedi ca sunt relaxata si anesteziata in timp ce are loc procedura.
Am in mintea mea doar un sentiment de imensa satisfactie de a fi mama si o mare bucurie de a-mi tine copilul in brate. Va fi pentru mine o experienta minunata sa ies din sala de nasteri purtandu-mi copilul in brate. Acum ca copilul meu s-a nascut, toate functiile mele fiziologice sunt perfect normale si uterul meu si-a revenit la dimensiunea normala.
Un mare beneficiu pentru mine si copil este sa imi alaptez copilul iar eu ii pun gura pe pieptul meu imediat ce copilul este adus in sala de nasteri sau cat de repede posibil dupa aceea.
Actul alaptarii are doua beneficii: in primul rand asigura laptele si in al doilea rand ajuta contractile uterului, asigurang o excelenta protectie impotriva posibilitatii aparitiei hemoroizilor, mai ales daca fac si exercitii nu este necesar sa raman la pat.
O data cu trecerea timpului, experienta nasterii devine cea mai frumoasa aminire din viata mea si voi fi extreme de fericita sa asigur copilului meu tot ceea ce are nevoie prin puterea creative a gandurilor mele, pot spune prin puterea sufletului meu, toata starea de bine si comfortul pe care copilul il are de la nastere. Am incredere cu adevarat ca starea de bine va ramane cu el tot restul vietii lui.”
Angel Escudero –  CD audio “Direct your Childbirth

10 comentarii:

  1. Buna ziua
    Am citit articolul tradus de dumneavoastra si ma intereseaza amanunte, si daca stiti pe cineva care face la noi aceste proceduri. Sotia se pregateste sa nasca in jurul datei de 28-07-2012

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am inteles cum e sistemul cu profilul de aceea am postat ca anonim

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Scrie-mi pe e-mail si iti mai trimit materiale. La noi le face oricine citeste cartea, asculta caseta de pregatire a nasterii (se poate comanda de pe site ul doctorului, dar este in engleza, eu am scris in articol traducerea materialului audio). La curs la dr. Escudero a fost dr. Crina Veres din Cluj-Napoca, gasesti datele ei pe internet. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, as dori sa primesc si eu materiale despre nastere, pe e-mail daca se poate. Unde pot sa va postez adresa mea de e-mail?

      Ștergere
  4. Va multumesc pentru ajutor, dar din pacate nu am reusit inca sa iau contact cu doamna doctor Veres Crina pe telefoanele pe care le-am gasit pe net (0743 935174 respectiv 0788390486 ) . Daca stiti alte telefoane de contact va rog sa ma ajutati.
    Pentru ca am aflat destul de tarziu de aceste informatii nu stiu daca ar mai fi timp sa comand caseta tocmai din Spania. As vrea sa va intreb daca dumneavoastra ati reusit sa va controlati nasterea doar cu ajutorul casetei in limba engleza, sau cum ati procedat.
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Adrsa pe care v-am scris e mamaineravarsatorului@yahoo.com sper ca e buna. Va multumesc ,
    Nitu Paul

    RăspundețiȘtergere
  6. Am reusit sa vorbim cu Doamna Crina Veres si ne-a ajutat, am vorbit si cu Domnul Enachescu Marius din Spania care si el ne-a oferit ajutorul. Vrem sa va multumim si dumneavoastra pentru informatiile pe care le oferiti. Pe 26 iulie s-a nascut Alexia Maria, asa cum ar trebui sa se nasca toti copii, adica fara suferinta pentru mama si copil, protejati de psihoanestezie,

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur foarte mult! FELICITARI, dragi parinti minunati!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua,

    Sunt intersata sa aflu mai multe detalii legate de nasterea fara dureri. Am citit doar cartea Noesiterapie de dr. Escudero, doar pe aceasta am gasit-o. De ce materiale am nevoie pentru a reusi sa nasc fara durere? Am trimis mail pe adresa mamaineravarsatorului@yahoo.com dar nu am primit raspuns si nu am reusit sa iau legatura cu dr. Crina Veres. Ma puteti ajuta cu mai multe informatii?
    Va multumesc,
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga anonim, nu am primit emailul dumneavoastra, va rog sa il retrimiteti. Din ce oras sunteti?

    RăspundețiȘtergere