duminică, 18 septembrie 2011

Din parcuri adunate

Intamplari "asa nu"...

O bunica cu doi copii in parc, nepotica mai care se pune cu burta pe un leagan si nepotica mai mica se aseaza cu funduletul pe jos. Bunica incepe sa urle, pune mana, loveste nepotica la fund sa nu mai stea jos, se arunca sa o smuceasca pe nepotica mai mare de pe hinta din pozitia "interzisa". O intreb de ce si cum de loveste copilul? Raspunsul bunicii: "nu simte, ca are scutec". ... Simte cu sufletul copilul, simte atat de bine, ei inca sunt atat de puri si de sensibili!

Scena la mare: o fetita, in joaca, aluneca si cade. Bunica, din nou bunica, alearga la copila si incepe sa tipe la copil, cu frazele standard: "ti-am zis eu", "ce ai facut?", "sa-ti fie rusine"... Nici o intrebare, dar nici o intrebare despre durerea copilului cazut, despre rana lui de la picior... Cum poti sa urli la un copil ranit, care are nevoie de ajutor nu de educatie moralizatoare, facuta in public, in strigate isterice...

Parc: o bunica cu doi nepoti langa o fantana, ocupau tot locul din jurul fantanii, cu doua jucarii simpatice, o creanga lunga si o barcuta. Doi copii merg si ei atrasi de joc... bunica insa trage jucariile atractive doar spre nepotii ei. Copiii nu isi dau seama de intentia bunicii si insista... bunica insista si ea, chemand spre ea doar nepotii. Finalul: mama copiilor ii ia, sa nu deranjeze bunica si nepoteii din dotare, ca altfel copiii s-ar fi impacat tare bine, dar era prea acra fata bunicii.

Discutie in apropierea unei gropi de nisip, special amenajata pentru copii: "haideti sa ne jucati cu noi, uite ce jucarii frumoase avem!". Raspuns mama "resposponsabila": "copiii mei nu au voie la nisip, se murdaresc pe haine!" 

Doua mame si copiii la joaca. Una din mame, o intreaba pe cealalta: 
- Pot sa le dau bomboane?
- Nu, multumim.
- Dar totusi, hai sa le dau.
- Nu, multumim.
- Dar le dau numai una.
- Nu, nu, te rog.
- Hai ca le dau o bomboana, uite cum se bucura.


Doi baietei de 5 ani se joaca cu piesele acelea din plastic care se imbina. Construiesc roboti.
Ii intreb:
- Ce fac robotii tai?
- Omoara!
- Bine, dar ce sti uei sa faca mai deosebit?
- Impusca.


O tanara mamica poveste plina d entuziasm:
- Imi obisnuiesc copilul de mic (adica din momentul nasterii) cu galagie, sa nu fie pretentios, ii pun zilnic radio sa asculte, si uite, doarme si pe zgomot. (Inca nu stia ca auzul se dezvolta treptat, si in prima faza copilul nu aude bine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu