vineri, 28 octombrie 2011

Umilirea in public nu face copiii mai cuminti

Stire de pe Radio Itsi Bitsy
27 Octombrie 2011

Umilirea - lovirea copilului in public, pe strada, in fata altor persoane sau in fata clasei - afecteaza imaginea de sine a copilului, il invata ca nu are valoare pentru adult.
 Lovirea copilului il va face pe acesta sa se teama de adult si sa ascunda anumite comportamente, in loc sa aiba incredere in parinte si sa invete comportamentele adecvate. Pentru copii, astfel de pedepse sunt prea dure si depasesc capacitatea lor de aparare.  
Campania „Asculta-i sufletul” derulata de organizația Salvați Copiii, in perioada septembrie -decembrie a acestui an, trage acum un semnal de alarma asupra comportamentului abuziv al parintilor fata de propriii copii. Sfatul specialistilor pentru parinti este sa-si respecte copilul - corpul lui, mintea lui si sentimentele lui - si sa nu subestimeze niciodata pericolul de a-l rani grav atunci cand il umilesc.
Parinti, invatati sa deveniti prietenii copiilor vostri!

Un comentariu:

  1. Subscriu amintind in plus, ca parintii care isi lovesc copiii o fac din neputinta.

    Gasesc ca e important sa le aratam parintilor noi cai de relationare cu copiii, cai prin care sa isi poata vindeca propria durere, de a fi simtit aceeasi umilinta si in familia din care provine, in loc de a le corecta stilul de parenting.

    Eu ma angajez de ani de zile pe calea acesta si incerc sa o fac populara si in Romania.

    Cu mult drag, Raluca

    RăspundețiȘtergere