vineri, 10 februarie 2012

Trucuri crudivore

Ne dorim sa ne hranim sanatos, sa ne hranim cu partea vie din alimente, cu enzime.
Dar enzimele se distrug complet prin orice proces de preparare termica (chiar si la aburi).
Solutia? Sa mancam in fiecare zi ceva crud pentru a ne aduce aportul de enzime. 
Ce putem face?

Iata cateva idei:
Adaugati in supa, dupa ce ati pus-o in farfurie si are temperatura potrivita, germeni si legume rase pe razatoarea marunta.

Beti o zi pe saptamana doar sucuri proaspete de legume si fructe (preparate in casa)

Nu reincalziti mancarea

Nu folositi cuptor cu microunde (omoara enzimele si incarca mancarea cu radiatii)

Mancati o salata de cruditati inainte de fiecare masa (obicei inexistent in Romania, dar foarte popular in multe tari)

Folositi ulei presat la rece (contine enzime, spre deosebire de uleiul rafinat care nu mai are enzime) si adaugati uleiul in mancare la sfarsit, dupa ce ati stins focul.

La gustarea de la ora 10-11 serviti fructe crude sau un morcov crud

La fiecare masa de pranz, serviti la felul doi salata de cruditati (iarna de varza, telina, morcovi, sfecla, vara de rosii, salata, castraveti etc).

Mancati fructe crude zilnic 

Mancati o masa de fructe pe zi (puteti inlocui micul dejun de cereale cu un mic dejun doar din fructe - mancati atatea fructe cat sa va saturati)

Sa fim sanatosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu