vineri, 3 februarie 2012

Vaccinarea nu este obligatorie in Romania

Acest articol este preluat de pe site-ul: http://www.2012tehnicidesalvare.ro/acasa

Stiati ca  vaccinarea  copiilor nu e obligatorie  nici la noi nici in UE ?
O marturie cutremuratoare a unui cercetator in vaccinuri care a lucrat mai bine de 10 ani in laboratoarele unor mari companii farmaceutice din SUA: "Din punctul meu de vedere, toate vaccinurile sunt… periculoase din mai multe motive. 
1. Implica sistemul imunitar uman intr-un proces care tinde sa compromita imunitatea. 
2. Pot sa provoace boala pe care, teoretic, ar trebui sa o previna. 
3. Pot cauza alte boli in afara celor pe care trebuie sa le previna."
     "Oamenii cred ca aceste laboratoare, locuri de fabricare sunt cele mai curate din lume. Si asta NU este adevarat. Contaminarea apare tot timpul. Obtii tot felul de chestii care ajung in vaccinuri."
    "De altfel, multi oameni nu stiu ca unele vaccinuri contra poliomelitei, rubeolei, hepatitei A sau pojarului au fost facute din tesuturi de la fetusi umani… avortati."
        Iată întrebările la care nimeni nu vrea să vă răspundă:
  • De ce sunt copiii cei care trebuie să primească cei dintâi un vaccin… experimental?
  • Ce va face statul în cazul în care copiii şi femeile însărcinate vor fi lezate, vor avea de suferit?
  • De ce în SUA şi in Comunitatea Europeană (deci şi în România) se acordă imunitate totală în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării? Adică de ce s-a decis că nimeni nu răspunde de efectele vaccinurilor?
  • De ce se impune vaccinarea obligatorie când riscurile bolii sunt mici, iar riscurile vaccinării sunt enorme?
  • Cum poate fi impusă vaccinarea obligatorie când etica medicală şi legile ţării prevăd pentru orice tratament medical, consimţământul informat al pacientului? Copiii nu pot merge la şcoală sau la liceu dacă nu au vaccinurile făcute!!! V-a informat cineva corect şi v-a cerut acordul să vă vaccinaţi copiii?
  • De ce nu există nicio organizaţie care să controleze conţinutul vaccinurilor la firmele producătoare? De ce li s-a interzis oficial specialiştilor noştri de la Institutul Cantacuzino să vorbească cu presa? 
       Iată şi câteva minciuni cumplite care ascund efectele vaccinurilor: 
       Prima minciună: Epidemiile sunt eradicate prin vaccinare! Fals şi manipulare!!!
   Din punct de vedere istoric, vaccinarea este una dintre cele mai mari erori ale medicinei! Statisticile secrete sau puţin mediatizate arată clar că eradicarea bolilor infecţioase nu a avut nicio legătură cu campaniile de vaccinare în masă a „prostimii” neinformată şi manipulată prin…presă !!!
      A doua minciună:Vaccinurile ne protejează contra bolilor infecţioase!
     Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a efectuat între 1968 şi 1971 un foarte mare studiu asupra vaccinului în India. În această ţară au fost vaccinaţi contra TBC-ului  364.000 de oameni. Rezultatul? În zona în care s-a efectuat campania de vaccinare, şi deci unde conform „logicii“ stupide a experţilor, TBC-ul ar fi trebuit să fie eradicat, au avut loc… mai multe îmbolnăviri şi decese decât în zonele Indiei în care populaţia nu a fost vaccinată…Şi asta lăsând complect la o parte efectele secundare şi afecţiunile provocate de către „minunea secolului“ săracilor indieni traşi în ţeapă.  OMS a încheiat studiul cu concluzia că eficacitatea vaccinării a fost de 0 (zero) procente.
      Cum? Nu ştiaţi nimic despre acest „măreţ“ studiu? Păi nici nu-i de mirare! Comisiei STIKO (care se ocupă cu coordonarea şi aprobarea vaccinărilor) de la Institutul Robert Koch din Berlin i-au trebuit 27 de ani pentru a face cunoscut rezultatul acestui studiu, şi deci pentru a ridica recomandarea de vaccinare contra TBC-ului. În Martie 2000 a fost suspendată vaccinarea contra TBC-ului în Austria! Iar în multe alte ţări se vaccinează încă!
      Deci, se ştia că vaccinul contra TBC-ului nu face doi bani, ba mai mult, face chiar rău! Şi totuşi aceste lucruri au fost ţinute ascunse, şi s-a vaccinat contra TBC-ului într-o veselie. Ca la nuntă! În folosul cui? Ce credeţi despre medicii care au ştiut, ştiu şi azi adevărul şi totuşi…tac şi merg mai departe…
    Mai vreţi un exemplu?  Să luăm atunci Elveţia! Asta da ţară civilizată, curată, educată, popor harnic şi disciplinat, etc. În anul 2000 a existat o epidemie de oreion care a durat 5 luni. Oficiul naţional pentru sănătate din Elveţia a trebuit să recunoască faptul că 75% dintre cei care s-au îmbolnăvit…fuseseră vaccinaţi!.
    Institutul Robert Koch din Germania (ca doar şi asta tot ţară civilizată este) a recunoscut de asemenea că 2/3 dintre bolnavii de tetanos fuseseră vaccinaţi regulamentar. Traşi în ţeapa conform directivelor. Doar că o afecţiune de genul acesta se vindecă fără urmări în 2-3 săptămâni. Pe când daunele aduse corpului de către vaccinurile inutile rămân toată viaţa!
Vă va fi greu să credeţi adevărul în cazul îmbolnăvirii copiilor vaccinaţi:
Afecţiunea:                       vaccinaţi:                       nevaccinaţi:
Astm                                      8-12%                               0%
Neurodermită                     10-20%                             4%
Alergii                                   25%                               2,9%
Hiperactivitate                   10%                               1,3%
      A treia minciună: există foarte mici efecte secundare; avantajele sunt evidente în comparaţie cu dezavantajele!
      Ia gândiţi-vă, când a fost recunoscută oficial o daună provocată de un vaccin? Ca şi părinte puteţi exact constata că ceva nu este în regulă cu copilul Dumneavoastră vaccinat, dar pentru ca acest lucru să fie şi oficial recunoscut, vă trebuie o grămadă de timp şi bani de pierdut prin tribunale, cu şanse minime de a vi se face dreptate.
       A patra minciună: vaccinurile moderne sunt suportate bine!
     Dacă nu ne uităm la conturile miliardarilor din industria farmaceutică, unde chiar sunt foarte bune vaccinurile moderne…cum oare pot fi suportate bine vaccinuri în care găsim:
    - Formaldehyd, substanţă interzisă în industria mobilei deoarece se ştie că este carcinogenă!
     - Phenolrot, care este interzis în industria alimentară, dar admis in vaccinuri!
     - mercur (din grijă pentru sănătatea noastră, ca să ştim mereu exact câtă febră avem) şi aluminiu (tot din grijă pentru sănătatea noastră, căci aluminiul nu rugineşte)
    - impurităţi provenind din mediile de cultură (rinichi de maimuţă, embrioni de găină, celule fetale umane, fermenţi modificaţi genetic, etc
  - o grămadă de stabilizatori, neutralizatori, conservanţi, antibiotice, substanţe portante, coloranţi, etc.
       A cincea minciună: în noile vaccinuri nu se mai găseşte Thiomersal!
    Da, asta este adevărat! Nu se mai găseşte Thiomersal, ci Phenoxyethanol, substanţă care provoacă daune rinichilor şi sistemului nervos. Există deja… 32 de alte denumiri pentru ceea ce noi cunoaştem sub numele de mercur! Practic fiecare vaccin conţine mercur, într-o formă sau alta, chiar dacă se numeşte Thiomersal sau nu!
      A şasea minciună: unele vaccinuri trebuiesc periodic repetate pentru a se menţine imunitatea!
      Din capul locului trebuie spus: vaccinul nu protejează nici măcar un minut după ce a fost administrat. Pentru care motiv ar trebui deci împrospătat?  Cine profită?
     Vreţi o dovadă că este prosteală pe faţă, că suntem doar folosiţi şi nu îngrijiţi? Iată dovada: în Austria vaccinul contra căpuşelor (FSME) trebuie refăcut la fiecare 3 ani, în timp ce în Elveţia, acelaşi vaccin, produs de acelaşi producător, trebuie refăcut o dată la… 10 ani.
      Ca o concluzie:
     Hârtiuţa cu contraindicaţii care însoţeşte un vaccin nu ajunge decât din întâmplare în mâna unui pacient. Ea este destinată doar medicului sau farmacistului. Adică doar unuia din... gaşcă. Ce ar putea citi „prostimea”  dacă ar avea acces la informaţii corecte??? Iată câteva exemple: „HEXAVAC“. Printre efectele secundare găsim .. „ţipete lungi, de durată şi greu de liniştit“. Pe un vaccin elveţian contra tusei convulsive se poate citi printre altele: „ţipete stridente timp de 2 ore cu posibilul deces al copilului!“ În cazul vaccinului contra Hepatitei B se poate citi, printre alte consecinţe şi „scleroză multiplă“. În Noua Zeelandă spre exemplu frecvenţa apariţiei diabetului a crescut cu 60% la doar trei ani de la introducerea vaccinului contra hepatitei B. Din ce în ce mai desele cazuri de diabet la copii apar mai ales ca urmare a vaccinărilor contra oreionului.  
      Nu uitaţi: voi răspundeţi de sănătatea şi viaţa copiilor voştri!!! 
      Adevarul despre vaccinuri spus de profesor dr. Pavel Chirila 
    V-aţi întrebat de ce nu sunt primiţi la grădiniţă, la şcoală sau la liceu copiii din România dacă nu au multe, extrem de multe vaccinuri făcute???  V-a informat cineva corect şi complet asupra efectelor şi riscurilor la care sunt expuşi copiii în urma vaccinării???  V-a cerut cineva acordul pentru ca vaccinul să fie administrat copilului???  Şi-a asumat cineva răspunderea şi dacă da…cum???
     Începem dezvăluirile de azi, pagini cumplite din „Dosarul Secret” al vaccinurilor, cu interviul luat de Cristela Georgescu reputatului Profesor Dr. Pavel Chirilă. Citiţi, înţelegeţi şi…povestiţi şi celor care nu ştiu!!!
     1. Domnule doctor, care este schema de vaccinare pentru un copil în România?        
     Până la 3 ani, schema de vaccinare propusă de Ministerul Sănătăţii, cuprinde… 26 de vaccinuri (incluzând şi rapelurile); chiar dacă nu sunt 26 de înţepături se ajunge la aceasta cifră datorită polivaccinurilor ( ex: Infarix conţine 6 tulpini).
     
2. Ce inseamna schema obligatorie si cate vaccinuri cuprinde ea? Dar cea optionala?

      Noţiunea de obligatoriu şi opţional este… falsă. Nici o vaccinare în Europa nu este obligatorie. Zic medicii de familie că este obligatorie, dar legal nu este. Reglementarea românească prevede obligativitatea medicului de a vaccina copilul dacă părinţii cer lucrul acesta şi dacă nu există contraindicaţii.
      3. De cand si cum s-a ajuns la un numar atat de mare de vaccinuri?

      În urmă cu 30-40 de ani exista o schemă minimală de vaccinuri. Pe măsură ce laboratoarele au preparat noi vaccinuri, medicii (la indicaţia Ministerului Sănătăţii) le-au prezentat populaţiei ca „benefice”, „necesare” şi „obligatorii”… 
     4. Cand, cine si cum au fost facute aceste scheme? Care sunt legile care le reglementeaza? Cum pot fi ele modificate?
      Ministerul Sănătăţii şi organismele afiliate (epidemiologie, comisii superioare de vaccinologie, programe de prevenţie, etc.) sunt cei care prezintă şi recomandă vaccinurile medicilor de familie. Legea este bună: vaccinările nu sunt obligatorii (în baza Cartei drepturilor omului, în baza Cartei drepturilor  pacientului, a dreptului la liberă decizie, etc).
     
5. In  Romania, fata de alte tari (de ex. Austria, unde planul de vaccinare are doar statut de recomandare) planul de vaccinare obligatorie este o conditie pentru a putea fi inscris la gradinita, scoala, activitati colective. De ce nu avem dreptul la optiune?
      Decizia de a nu înscrie un copil la şcoală sau grădiniţă pentru că nu e vaccinat este un alt abuz, de data aceasta al directorilor de şcoală şi grădiniţă; în special ale celor de stat (pentru că salariaţii statului nu au libertatea de gândire şi decizie a celor privaţi). Nu există nicio reglementare a Ministerului Educaţiei sau a Ministerului Sănătaţii care să condiţioneze înscrierea la şcoală de vaccinările făcute. În realitate avem dreptul la opţiune. Dacă s-ar merge în justiţie părinţii ar câştiga întotdeauna.
     
6. Care ar fi solutia ca totusi copilul sa urmeze un parcurs normal social, daca nu este vaccinat?

      Societatea civilă are două soluţii:
      -să reacţioneze şi să impună legea;
      -să-şi înfiinţeze şcoli private care sunt dispuse să respecte legea copiilor.
 
     7. Ce risca medical un parinte care refuza sa urmeze schema de vaccinare?

      Pentru a vă răspunde la această întrebare vă dau un singur exemplu: România este cea mai vaccinată ţară contra tuberculozei şi de ani de zile este prima din coada Europei la incidenţa şi prevalenţa tuberculozei. Ţările nordice nu şi-au vacciant niciodată şi nu işi vaccinează populaţia împotiva tubercuozei. Şi nu au nici un caz de tuberculoză sau au o incidenţă foarte mică.

      8. Care este legislatia europeana in materie de vaccinare? Dati-ne va rugam exemple din alte tari membre UE?
      Legislaţia europeană este identică cu a noastră: niciun vaccin nu este obligatoriu, este doar opţional (adică se face la cerere).
     
9. Credeti ca vaccinarea a devenit de fapt „o afacere” bazata pe teama indusa si lipsa de informare?

      Exact. Aţi anticipat răspunsul.
     
10. Unde se pot informa parintii in mod complet si eficient despre tematica vaccinarii?

      Pentru specialişti - în studiile de specialitate, pentru publicul larg - pe site-urile dedicate vaccinurilor. Este suficient să acceseze cuvântul cheie „vaccin” sau „vaccinare” sau „vaccinuri”.


     Vă dezvăluim şi azi o parte din cumplitele „taine” ale acestei afaceri cu urmări benefice pentru unii şi dezastroase pentru alţii numită…vaccinare în masă!!! Citiţi şi spuneţi şi altora! Doar aşa vom ajunge să ştim când şi de ce ne vom duce să cerem efectuarea unui vaccin…pentru noi dar mai ales pentru copiii noştri !!!
     La ora actuala, exista doua mari tipuri de celule folosite in productia vaccinurilor: celule de provenienta animala (rinichi de maimuta, embrion de pui, etc.) si celule de provenienta umana. Referitor la celulele de provenienta umana, se stie ca, in mod normal, acestea nu supravietuiesc in afara corpului omenesc. Celulele umane utilizate in productia de vaccinuri sunt asa-numitele celule “nemuritoare“. Acestea sunt, de fapt, celule… canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sa supravietuiasca in vitro si sa se divida fara limita de timp si spatiu.
     In prezent, se stie ca inductia cancerului este un fenomen care porneste de la o singura celula si cao singura unitate functionala de ADN strain in celula-gazda poate induce transformarea celulara maligna. Altfel spus…principiul de baza al vaccinarii poate induce…cancerul in organismul celui vaccinat!!! O confirmare a acestor adevaruri este descoperirea, in anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) in vaccinul anti-polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit ca si vaccinul anti-polio “Salk” (varianta administrata pe cale injectabila) este contaminat, deoarece virusul a supravietuit formaldehidei folosite pentru inactivare. Cercetatorii americani Sweet si Hilleman de la Merck Institut, care au facut descoperirea, afirma ca toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost gasite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimutei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio. Confirmarea rolului oncogen – adica cancerigen – al acestui virus a venit in momentul in care genomul viral SV40 a fost descoperit in tumori maligne diverse ale adultilor injectati cu vaccinul anti-polio in copilarie.
     Dr.Vasile Astarastoaie (Presedintele Colegiului Medicilor din Romania) afirma pe intelesul tuturor, oricat de prost sau rau intentionat ai fi, neputand sa comentezi: “Organizatia Mondiala a Sanatatii introduce dictatura medicala! In ultimii 25 de ani, s-a transformat intr-o institutie care isi intretine birocratia proprie – ca si Uniunea Europeana, ce merge pe acelasi drum. Isi ia masuri de supravietuire. Toate decesele din lume datorate gripei porcine au fost la persoane care aveau deja imunodeficienta prin boli anterioare. O.M.S.-ul incearca sa introduca o dictatura medicala, ca si sanatatea publica (DSP), care a inceput sa incalce drepturile naturale ale omului, pentru ca, vedeti: a introdus carantina, a interzis libera circulatie, a introdus vaccinarea obligatorie, s-a incalcat autonomia pacientului care nu poate refuza tratamentele obligatorii. Toate, pe acest principiu al sigurantei colectivitatii.
      Mai grav este ceea ce urmeaza !!! Fiti atenti si povestiti mai departe !!!
     Afirmatii cutrenuratoare ale Jurnalistei austriace Jane Burgermeister:
”Inalti oficiali ai SUA, ONU si OMS fac parte dintr-un …“sindicat international al crimei”, controlat de bancherii care administreaza si rezerva Federala a StatelorUnite. Acest grup este pe cale sa comita …“cel mai mare genocid biologic” din lume, folosindu-se de vaccinul impotriva virusului AH1N1.        
   Acestea sunt cateva dintre acuzatiile pe care jurnalista austriaca le aduce unor oficiali ONU si OMS, intr-un dosar depus la FBI (informeaza site-ul de stiri javno.com). Mai mult, ea intentioneaza sa ceara interzicerea masurilor de vaccinare fortata a populatieidin SUA si alte tari afectate de gripa porcina. Potrivit reporterului, grupul a lansat un virus creat artificial, pentru a elimina o parte din populatie si pentru a obtine profituri din vanzarea vaccinului, prin companiile farmaceutice. In aprilie 2009 ea a adus dovezi referitoare la faptul ca laboratoarele Baxter au eliberat in mod intentionat 72 de kilograme de virus al gripei aviare activ. Se pare ca virusul ar fi fost livrat de catre OMS catre 16 laboratoare din patru tari !!!
 
    

12 comentarii:

  1. riscurile bolii sunt mici? da, poliomelita si tetanosul sunt niste boli usoare, care se vindeca cu vitamina C!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. singurele cazuri de polio inregistrate la noi in tara sunt doar cele post vaccinare adica pe intelesul tuturor DIN CAUZA ASA ZISULUI VACCIN.

    RăspundețiȘtergere
  3. În primul rând epidemiile nu sunt eradicate, bolile sunt eradicate. Variola e prima boală infecțioasă eradicată în urma introducerii vaccinului. Ultimul caz de variolă a fost înregistrat în 1979, în urma unor serioase campanii de vaccinare iar virusul e considerat posibilă armă biologică, având în vedere că după eradicare vaccinul nu a mai fost administrat populației.
    În al doilea rând, vaccinul BCG, împotriva tuberculozei nu previne infecția cu bacilul Koch, ci formele grave de tuberculoză care apar la nou-născuți și care sunt de cele mai multe ori letale ( meningita tuberculoasă de exemplu). În Romania majoritatea oamenilor vaccinați la naștere au fost infectați ulterior, pentru că prevalența bolii e mare și oricare dintre noi putem face tuberculoză în anumite circumstanțe ( imunitate deprimată, stres, condiții de viață precare).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. romania este nr 1. in europa la cazurile de TBC. Cum explici asta? In italia, belgia, franta, germania, s-a renuntat la acest vaccin de 30-40 ani. Nu stiu statusul in Spania.
      Nu acuz cazurile de imbolnavire in Romania pe vaccin, dar e clar ca vaccinarea TBC e inutila.

      La fel ROR, iar nu mai e necesara, ultimile forme aparute sunt f. usoare, singurele cazuri cu imbolnaviri grave sau deces au fost acu 1-2 ani, copii cu probleme imunitare

      Ștergere
  4. Legat de epidemiile de oreion din Elveția, aveți aici articolul: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9312835 Explicația este următoarea:
    sunt 4 factori care au contribuit la declanșarea epidemiei:
    1.Rata de acoperire prin vaccinare a fost de 80%, iar pentru a preveni astfel de evenimente este nevoie ca 90-95% dintre copii sub 2 ani să fie vaccinați.
    2. Răspunsul imun mai slab la vaccinul ce conține tulpina virala Rubini, folosit în anii 90 în Elveția.
    3. Tulpina Rubini nu e cea mai frecvent circulantă în spațiul elvețian.
    4. O diferență între proteinele virusului conținut de vaccin și virusul circulant, cauzator de boală la vremea respectivă ( proteinele sunt structurile implicate în generarea răspunsului imun)
    Vaccinurile nu au cum să compromită sistemul imun, „păinea cea de toate zilele” a sistemului imun este însuși antigenul, microbul, el la asta a fost conceput să reacționeze. Vaccinurile introduc germeni atenuați pentru a stimula producerea de anticorpi împotriva acelui germen iar când o tulpină sălbatică ( un virus circulant în mediul înconjurător) va pătrunde în organismul vaccinat, celulele îl vor recunoaște imediat și vor începe să producă anticorpi deja „proiectați” în urma vaccinului.
    După ce Andrew Wakefield a afirmat că între vaccinul ROR și autism există o legătură, rata vaccinărilor a scăzut dramatic în Marea Britanie. A fost nevoie de 10 ani de studii pentru a infirma asocierea celor două și pentru a recâștiga încrederea opiniei publice, timp în care au avut loc numeroase epidemii de rujeolă. S-a demonstrat că afirmația lui Wakefield nu avea nicio baza știițifică și a fost data afară din Colegiul Medicilor din Anglia, pierzăndu-și licența. Dar a fost nevoie de 10 ani și milioane de lire sterline aruncate pe geam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Orice medicament, implicit și vaccinurile, au efecte adverse. Nu există medicament care să fie sigur 100% și producătorii specifică acest lucru în prospect. Se fac ani întregi de studii preclinice și clinice pentru a verifica eficiența unui vaccin, pentru a identifica posibile efecte adverse, totul se face după anumite protocoale bine stabilite. În SUA a fost introdus vaccinul pentru Rotavirus și când s-a observat creșterea numărului de invaginații intestinale, a fost retras imediat de pe piață. Cercetătorii fac tot ce le stă în putință cu resursele și cunoștințele pe care le au până la momentul respectiv pentru a elabora un produs cât mai bun și cât mai sigur. E adevărat că există riscuri și nimeni nu își dorește să fie el dintre cei 0,1% care vor avea parte de efectele negative, însă ce lucru e absolut sigur în lume? De unde pretenția ca medicina să aibă o rată de succes de 100%? Nici când se aplică cele mai bune și sigure protocoale, nu poate nimeni garanta că totul va fi bine. Depinde de atâția factori, depinde de cum reacționează pacientul și uneori...nu e nimeni de vină.
    Pe de altă parte, în zilele în care copilul este vaccinat, se întâmplă lucruri...normale. De exemplu, când campania de vaccinare anti- HPV din Marea Britanie era în plină desfășurare, o fetiță a murit în ziua în care a primit vaccinul. Mulți ar spune că a murit din cauza vaccinului, chiar dacă nu au nicio dovadă. Totuși, în urma autopsiei, s-a concluzionat că fetița avea o malformație cardiacă gravă și a murit în urma unei tulburări de ritm cardiac. Așadar, copiii mor și în zilele în care au fost vaccinați, așa cum mor oamenii în tot felul de zile, care nu au nicio legătură cu cauza morții.

    Este nevoie ca unele vaccinuri să se dea în mai multe doze ( rapel sau booster) din mai multe motive: pentru a acoperi o populație cât mai largă sau pentru că s-a demonstrat că pentru sistemul imun nu e suficientă o singură doză. Schemele de vaccinare sunt făcute după observații de zeci de ani și se încearcă o acoperire și o eficiență cât mai mari.
    Lobby-uri antivaccinare au apărut încă de pe vremea lui Edward Janner, primul care a avut curaj să își asume un risc, timpuri în care nu erau cercetători care venau „să spună adevarul despre...” după ce zeci de ani au încasat salarii considerabile de la companiile în care au lucrat. Erorile sunt o dovadă a faptului că oamenii încearcă. E așa de ușor să stai pe banca de rezerve, afirmând sus și tare că ai dreptul să fii protejat, să nu ți se întâmple nimic și nu îți lași nici măcar un neuron să se gândească la tot procesul prin care anumiți oameni își mănâncă ani din viață pentru ca umanitatea să facă sau măcar să încerce să facă un pas înainte. La începutul secolului XX se murea de boli infecțioase de care noi râdem azi. Gripa spaniolă din 1918 a lăsat în urmă mai multe morți decât Primul Război Mondial și astăzi mămici deștepte se sfătuiesc unele pe alte să nu-și vaccineze pruncii, pentru că oamenii aia răi țes gânduri negre împotriva umanității și lelea din capătul satului a auzit ea că dacă mergi la doctor îți agravează cancerul, așa că mai bine mănânci o remorcă de broccoli și bei 5l de suc de morovi pe zi. Părerile avizate nu se formează de pe forumuri și ascultându-i pe unii care au doar gura mai mare, nu și creierul mai plin.
    Umanitatea nu evoluează, suntem în cădere liberă și nu din cauza conspirațiilor, ci pentru că suntem lipsiți de Dumnezeu și disperați să ne păstrăm viața, pentru că ne e frică teribil de moarte. Propriul nostru corp a inceput să lupte împotriva noastră, poate pentru a ne arăta cum îndepărtarea noastră de Adevăr e un autogol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu expunerea dumneavoastra, ca medic pensionar nu am nici un interes material sa sustin utilitatea vaccinarii in diminuarea pana la eradicare a morbiditatii si mortalitatii prin boli infecto-contagioase redutabile. Regret ca ,,mama in era Varsatorului" se pronunta asa vehement contra unor probleme pe care le cunoaste de pe internet . In medicina trebuie sa folosesti ratiunea cuplata la inima, nu invers. Abordarea emotionala si panicarda a unei asa importante probleme cum este cea a preventiei bolilor prin vaccinare nu duce decat la polemici inutile si spaima in randul mamicilor. Un copil bolnav grav nu poate fi tratat numai cu ceai de musetel si miracole pseudostiintifice alternative. Cum prevenim imbolnavirile de boli infectioase? Lasand copilul sa vedem daca scapa cu viata din asemenea boli ? Pe doctori tot Dumnezeu i-a lasat sa existe si sa-i ajute pe oameni. Doctorii crestini nu au voie sa puna in pericol viata pacientilor si nici sa vanda iluzii para-medicale si naturiste cand copilul este pe muchia dintre viata si moarte. Dam cu piciorul stiintei medicale fiindca nu intelegem nimic din ea?

      Ștergere
  6. Frumoase comentariile facute de anatripon. Poate ar trebui ca acestea sa fie puse deasupra articolului in sine. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru comentarii. Autorii acestui blog isi rezerva dreptul de a-si mentine pozitia privind vaccinarile si marile afaceri mondiale. Continutul vaccinurilor este public, vom reveni cu un articol privind elementele toxice care sunt introduse in vaccinuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. am citit vcomentariile lui anatripon. Imi dau seama ca eu am ceva nu cu vaccinurile, ci cu medicamentele, cu chimicalele vandute.
    Pana la urma, farmaceutica este doar o industrie de vanzari, interesul lor este banul, nu binele meu. Asa ca eu decid pe mai departe, pt mine, sa gasesc rezistenta si medicament in alimente.

    RăspundețiȘtergere
  9. Prima minciună: Epidemiile sunt eradicate prin vaccinare! Fals şi manipulare!!!
    Din punct de vedere istoric, vaccinarea este una dintre cele mai mari erori ale medicinei! Statisticile secrete sau puţin mediatizate arată clar că eradicarea bolilor infecţioase nu a avut nicio legătură cu campaniile de vaccinare în masă a „prostimii” neinformată şi manipulată prin…presă !!!
    Asta nu mi se pare un argument.
    Eradicarea bolilor infecţioase nu a avut nicio legătură cu campaniile de vaccinare în masă. Bun, dar cu ce a avut legatura?


    RăspundețiȘtergere
  10. Daca e sa fie anonim, hai sa fiu si eu anonim. Sunt curios cati dintre cei care dau commenturi negative vis a vis de vaccinare ai habar de ceea ce spun. Cati dintre acestia au notiuni serioase de microbiologie, virusologie, epidemiologie, etc ? Eu am.
    Si sa raspund atecomentatorului... Da, sunt epidemii eradicate de catre vaccinuri si/sau sisteme eficiente de carantina. Variola (letalitate foarte mare) a fost eradicata, polio, la fel. Ebola, a fost eradicata teoretic prin carantina, daca ar fi ajuns in Europa, epidemiile de ciuma din evul mediu ar fi parut gripe sezoniere.
    Ar fi curios cati si-ar musca degetele daca ar dezvolta o bala de genul rabiei sau tetanosului pentru faptul ca au refuzat un vaccin, respectiv un ser la momentul contaminarii, datorita neincrederii in astfel de "remedii dracesti". In ambele cazuri se moare oribil, si fara sanse de scapare o data cu declansarea bolii.
    In cazul TBC-ului, treaba sta mai complicat. In primul rand ca e vorba de o bacterie, nu un virus, ca si in cazul bolilor de mai sus, cu care corpul, o data decalnsata infectia, lupta mai greu. Sa dau un exemplu. Ai avut varicela, ai teoretic rezistenta pe viata. Ai avut TBC, amigdalita bacteriana, va recidiva de cate ori corpul va fi prins cu imunitatea scazuta, si sursa de contaminare prezenta.
    Iarasi, la TBC, rezistenta bacilului e mare, si declansarea bolii tardiva fata de contaminare, spre deosebire de majoritatea virozelor. Sunt foarte multi purtatori de bacili, aparent sanatosi, sau chiar purtatori sanatosi. Numarul mare de cazuri in Romania de cazuri e dat si de faptul ca nu exista controale periodice si screening pentru aceasta boala. Daca ar fi fost mai virulenta, si mai agresiva, ar fi existat mult mai multi morti. Din fericire, TBC-ul e tratabil, cel putin cand e vorba de tulpinile normale, nu cele multirezistente de bacil.
    Partea cu vaccinurile, sa fiu si eu conspirationist nitel, scandalul mediatic a fost in parte sa distruga ce mai aveam istitute d virusologie producatoare de vaccin local, ce produceau prin metode testate si rastestate de zeci de ani. Acu nu mai avem de ales decat din import, datorita paranoiei populatiei, ce a dus la falimentarea acestor institute.
    Si ca sa mai dau dreptate cu un lucru antevorbitorului.. Da, sunt de acord :D, am spart legile selectiei naturale prin progrresele medicinei. Acum pot sa supravietuisca si cei in urma cu cateva sute de ani ar fi murit si de la banale afectiuni pentru care nu exista remediu. Ar trebui ca lumea medicala sa isi ceara scuze pentru faptul ca sunt capabili sa salveze vieti, pentru faptul ca exista tratamente pentru boli ca TBC-ul sau sifilisul, de care inainte se murea fara nici o sansa de vindecare.

    RăspundețiȘtergere