luni, 9 aprilie 2012

Baobabul

Un gust senzational!

       M-am indragostit de baobab atunci cand am citit prima data "Micul print", unde autorul, Saint-Exupery, scria: " baobabii nu sunt copacei, ci niste arbori cat bisericile de mari si chiar daca ar lua cu el chiar si o intreaga turma de eleganti, turma tot nu i-ar putea veni de hac nici macar unui cingur baobab"
     
Merita gustat fructul, proaspat sau uscat!

     Copacii baobabi, sunt numiti "cu fundul in sus", cu bratele spre cer, sunt originali din Africa si Australia si Madagascar (este copacul simbol pentru Madagascar).
     Cati ani traiesc baobabii? Se spune ca foarte mult, poate mii de ani, dar nu se s-a verificat inca oficial.
     In cultura africana, baobabul este numit "degetul lui Dumnezeu".
     Fructul de baobab este comestibil si are un gust foarte bun, usor acidulat. Se pot consuma si semintele prajite de baobab, care pot inlocui cafeaua, sau din care se poate extrage ulei alimentar. Din pulpa fructelor de baobab (proaspata sau uscata sub forma de pulbere) amestecata cu apa, se poate face un suc racoritor deosebit de inmiresmat si de gustos.
     
     Fructul de baobab imbunatateste sistemul imunitar prin urmatoarele componente:
  • multa vitamina C (de 3 ori mai mult decat kiwi si de 6 ori mai mult ca portocalele)
  • mult calciu 
  • multe fibre
  • mult fier
  • antioxidanti
  • probiotice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu