vineri, 27 iulie 2012

Premergatorul este interzis in SUA, Canada si Germania

Premergatorul intarzie mersul biped corect
Multi parinti considera ca premergatorul va facilita si usura invatarea mersului in doua picioare. Adevarul este ca premergatorul intarzie si incurca dezvoltarea mersului. Copilul este pregatit sa mearga singur in doua picioare atunci cand chiar face singur acest lucru, pana atunci coloana lui vertebrala este in continua dezvoltare. O pozitionare fortata (realizata prea devreme) a copilului in pozitie verticala duce la tasarea vertebrelor si poate impiedica formarea curburilor lombare si cervicale a coloane vertebrale a copilului. Efectele pot sa apara la varsta de 40 a adultului.
Este important si vital ca bebelusul sa mearga taras, de-a busilea, sa se rostogoleasca, sa stea in patru labe, sa stea in fund pentru ca acestea sunt treptele de intarire a fiecare grupe musculare de care are nevoie omul la mers.


Ce accidente se pot intampla cu premergatorul?
Premergatoarele au fost interzise in SUA si Canda pentru ca provoaca multe accidente, datorate cazaturilor, alunecarilor, chiar inecului, ranirea membrelor. Premergatorul are un oarecare echilibru, dar ofera o mobilitate foarte mare, uneori greu de controlat din partea parintelui. Cu premergatorul copilul devine mai inalt, poate sta vertical, si ajunge la diverse lucruri din casa care pot fi pericole reale pentru copil: o cana de ceai fierbinte, o lumanare aprinsa, aragazul, un parfum sau o sticla cu alcool. Cel mai delicat este cand se rastoarna copilul cu tot cu premergator si se loveste de podea, de mobila, scari sau  mobila.

2 comentarii:

  1. Confirm, in Germania, desi magazinele vand o mie de feluri de premergatoare, medicii si fizioterapeutii NU le recomanda si ii previn pe parinti de efectele negative si de riscurile pe care le aduc!

    RăspundețiȘtergere
  2. dar antemeratorul are efecte adverse?

    RăspundețiȘtergere