luni, 6 august 2012

Supa de linte

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute

Ingrediente:
1 buc. ceapa

2 buc. morcov

1 buc. radacina patrunjel
1 felie telina
1-2 catei usturoi

200 gr. linte

piper alb (sa nu schimbe culoarea supei)
1 fir cimbru

sare

2 1/2 l apa

2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece


Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu ceapa intreaga si cu morcovii, telina si radacina de patrunjel.
Cand sunt fierte legumele, se extrag din supa, se taie bucatele sau se rad si se pun inapoi in supa si se adauga lintea rosie la fiert (fierbe repede).
Se ia de pe foc vasul si se adauga ulei, usturoiul pisat, piperul alb, cimbrul si sarea. Se presara pe deasupra patrunjel verde tocat fin.
Se poate servesti la masa cu bucatele de tofu. 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu