miercuri, 24 octombrie 2012

Terapia cranio-sacrala - terapia sufletului tau

Mihaela Gugu: "Cu multă tristețe vă anunț că, în dimineața zilei de 26 octombrie 2012, Dr. John Upledger a murit și a început călătoria lui viitoare. 
Dr. John Upledger - fondatorul Institutului Upledger – Palm Beach, Florida, USA. era membru al Academiei Americane de Osteopatie, membru academic al Societăţii Britanice de Osteopatie şi Doctor în Ştiinţe. Specizalizările sale includeau: manipulare osteopatică, terapie CranioSacrală, eliberare Somato-Emoţională, acupunctură şi medicină preventivă. De-a lungul carierei sale de osteopat, Dr. Upledger a fost recunoscut ca un inovator şi îndrumător în descoperirea terapiei CranioSacrale. Activitățile sale au avut un impact incredibil asupra unui numar mare de persoane, chiar si a mea... 
Asa cum m-am angajat in urma cu 3 ani, atunci cand am revenit in Romania, sunt onorata sa continui sa fac cunoscuta activitatea si cercetarile Dr. John Upledger si sa pregatesc terapeuti care ne pot aduce alinare doar cu o atingere blanda."

Unui om i s-a oferit sa clarifice existenta sistemului cranio-sacral. Acel om s-a lasat purtat de energia universului si a adus la lumina o terapie pe care a numit-o terapia cranio-sacrala, dupa numele structurilor fizice care stau la baza terapiei. Acest om este medicul John E Upledger.
In 1953 este absolvent al Universităţii Wayne 
In 1963 este absolvent al Colegiului Kirksville de Medicină Osteopatică 
In 1968 începe să studieze acupunctura 
In 1971 descopera ritmul craniosacral 
In 1975-1983 este cercetător şi profesor al departamentului de Biomecanică al Universităţii de Stat Michigan 
In 1985 fondează Institutul Upledger 
Este autor al multor carţi şi manuale, printre care şi cartea “Your Inner Physician and You”.

O romanca se indragosteste de terapia cranio-sacrala, devine profesor asistent al Institutului Upledger USA si incepe promovarea terapiei in Romania. 
Mihaela Gugu renunta la meseria de inginer mecanic si isi dedica viata terapiei cranio-sacrale. In septembrie 2010 are prima clasa de elevi CS. In prezent sunt 5 clase absolventi nivelul 1, 2 clase absolventi de nivelul 2, in oct 2012 prima clasa de absolventi nivelul 3.

 Traduce prima carte de terapie cranio-sacrala din limba romana: 
 "Tu si medicul din tine, Terapia cranio-sacrala si Eliberarea somato-emotionala" scrisa de John E Upledger.

 Din site-ul Asociatiei Cranio-Sacrala metoda Upledger,  http://www.craniosacral.ro:

"Terapia Cranio-Sacrală este o terapie blândă care are ca scop intensificarea activităţii sistemului cranio-sacral, adică locul în care creierul şi măduva spinării funcţionează. Terapia Cranio-Sacrală este o metodă de evaluare şi corecţie, care stimulează procesul natural al corpului de auto-corectare şi auto-vindecare, şi mecanismul individual de însănătoşire naturală şi disipare a efectelor negative. Terapia Cranio-Sacrala este tot mai mult folosită preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar şi a rezistenţei la îm bolnăvire. TCS ajută la alinarea durerii şi la ameliorarea unei game largi de boli şi disfuncţii cum ar fi:
  1. Migrene şi dureri de cap
  2. Dureri cronice de gât şi spate
  3. Stres şi probleme legate de tensiuni nervoase
  4. Afecţiuni ale creierului şi măduvei spinării ca urmare a accidentelor
  5. Stres post traumatic
  6. Disfuncţii post chirurgicale
  7. Oboseala cronică
  8. Boli ale copilariei
  9. Colici
  10. Autism
  11. Dificultăţi de învăţare, dislexia
  12. Scolioză
  13. Probleme ortopedice
  14. Dereglări ale sistemului nervos central
  15. Deterioare a funcţiilor de coordonare motorie
  16. Disfuncţii ale ţesutului conectiv
  17. Disfuncţii ale articulaţiei temporo-mandibulară
  18. Boli neurovasculare şi ale imunitaţii
  19. Depresie
  20. Dificultăţi emoţionale s.a.

Terapia Cranio-Sacrală se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate dar şi persoanelor care vor să-şi păstreze un tonus de viaţă normal, să facă faţă stresului zilnic mai uşor. E adecvată tuturor grupelor de viaţă de la nou-născut, la vârsta a treia."

2 comentarii:

  1. Aceasta terapie cum influenteaza SM? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce intelegi prin SM? Sistem muscular? Daca da, raspunsul este ca terapia cranio-sacrala relaxeaza foarte bine musculatura.

    RăspundețiȘtergere