Părinţit

Ce bine suna... "parintit", aduce a  "iubit", aminteste cumva de stramosi...
Oarecum multi percep copiii mici ca niste fiinte nefiinte, care tre sa pape mult, sa fie dolo, si sa fie "cuminti" (de parca ei ar veni pe lume rai) si lasa, ca vorbim cu ei cand incep sa inteleaga, ca oricum sunt mici si nu pricep nica.
Eiiiii, si vin studiile recente care spun ca din timpul sarcinii mama ajuta fatul sa aleaga genele necesare pentru supravietuire, studii care spun ca intre 40 si 50% din inteligenta unui copil (IQ-ul) este determinata de mediul inconjurator prenatal –  variabila bazata pe perceptia mamei de-a lungul sarcinii.
Cand parintii traiesc sub un stres mare, hormonii de stres traverseaza placenta si impacteaza bebelusul, selectand genele care vor altera dezvoltarea si evolutia acelui bebelus. Acest bebelus poate sa selecteze gene care duc mai tarziu la cancer, boli cardiovasculare, obezitate. Toate sunt acum conectate cu influentele mediului inconjurator prenatal. 
Parintii pot fi minunile salvatoare, copilul cand va creste, va repeta ceea ce a invatat de la parinti, de la mama inca din uter... noi influentam si generatiile urmatoare ca parinti.
Cand o mama este insarcinata bebelusul se implanteaza in peretele uterin, celulele bebelusului, migreaza prin sistemul mamei. Se credea ca aceste celule, dispar din corpul mamei la nasterea bebelusului, dar s-a descoperit ca nu este adevarat. Mama si copilul raman conectati deoarece mama are celulele copilului in organismul ei pentru a recunoaste identitatea copilului. Astfel mama poate spune cand ceva rau se intampla cu copilul ei chiar daca nu sunt impreuna, deoarece sunt pe aceeasi frecventa de unde.
Viata pe care o ducem noi, parintii, mai ales mamele, influenteaza sanatatea, dezvoltarea, inteligenta si fericirea copiilor pe care i-am adus pe lume.