De ce
zaharul a ajuns in toate alimentele din magazine: de la patiserie (paine,
cornuri, biscuiti) la mustar si in toate conservele?
Te-ai gandit ca viata fara zahar este posibila?
Te-ai gandit ca viata fara zahar este posibila?
Cea mai
folosia glucida a prezentului este zaharul!
Ce contine zaharul? 100% zaharoză.
Boli
legate direct de consumul de zahar:
hiperaciditate
hipertrigliceridemia,
oboseala,
oboseala,
diabet,
ingrasare
si obezitate,
dereglaje
intestinale (constipaţie, uneori diaree, tranzit intestinal greoi),
osteoporoza,
scăderea
voinţei,
scaderea
memoriei,
impotenţa,
afecţiunile
dentare,
nevrozele,
ameteli.
Zaharul
este utilizat in Europa de peste o suta de ani devenind aliment de baza dupa
Primul Razboi Mondial.
Din
radacina sfeclei de zahar, care contine 17.5% zaharoza, sau din trestie de
zahar, se obtine prin procese tehnologice zahar cristalizat, prin eliminarea
tuturor subtanţelor organice străine, mai ales a betainei
(substanţă azotată benefică omului) dar şi al a altor substanţe (aminoacizi, celuloză,
pectine,
săruri minerale,
enzime, rafinoză,
etc). Prin această prelucrare, se pierd mai mult de 30 de elemente chimice şi
mai bine de 10 structuri moleculare esenţiale pentru organismul uman. În
forma tehnologică finală, zahărul alb, fie că este tos sau pudră, contine doar zaharoză.
In
fiecare planta aceste elemente vitale sunt prezente in cantitati suficiente
pentru a ajuta la metabolizarea (asimilarea) formelor de zaharuri prezente
intr-o planta. Lipsa acestor enzime determina insuficienta asimilare a zaharurilor.
Asa se formeaza acid piruvic si alte substante anormale din grupa zaharurilor.
Acidul piruvic nu se elimina total ci se acumuleaza la nivelul creierului si al
sistemului nervos, iar zaharurile anormale ajung in celulele rosii din sange.
Acesti metaboliti toxici deranjeaza procesul de respiratie al celulelor, astfel
ca acestea nu reusesc sa obtina suficient oxigen pentru a functiona normal si
mor. Asa apar bolile degenerative.
Zaharul
ofera celule goale, fara paleta de enzime, minerale si vitamine naturale
organice care s-au pierdut in procesul de rafinare a zaharului. Mai mult,
consumul zaharului este mai rau decat daca nu s-ar consuma nimic, pentru ca
goleste corpul de aceste enzime, vitamine si minerale care sunt cheia
metabolizarii zaharurilor, dar sunt necesare si in procesele de eliminare a
componentilor toxici paraziti.
Dorind
echilibrul substantelor, organismul "forteaza" pastrarea acestui
echilibru prin consumarea rezervelor normale de enzime, vitamine si minerale
organice, prezente in corp (de exemplu calciu este luat din oase si se poate
ajunge la decalcifieri osoase etc.).
Zaharul
alb afecteaza fiecare organ din corp.
La inceput, zaharul este depozitat in ficat sub forma glicogenului, apoi ficatul se umfla ca un balon. Cand ficatul este plin pana la refuz, surplusul de glicogen se intoarce in sange sub forma de acizi grasi care ajung in fiecare zona a corpului si se depun in cele mai inactive parti: abdomen, solduri, piept. Cand si aceste zone sunt pline, acizii grasi se depoziteaza in zonele active ale corpului: inima si rinichi, care incep sa-si reduca din activitate. Intregul organism ajunge sa sufere intens: creste tensiunea arteriala, este afectata activitatea sistemului nervos parasimpatic - organele care sunt guvernate de acesta (cum este creierul mic) devin inactive sau paralizate.
La inceput, zaharul este depozitat in ficat sub forma glicogenului, apoi ficatul se umfla ca un balon. Cand ficatul este plin pana la refuz, surplusul de glicogen se intoarce in sange sub forma de acizi grasi care ajung in fiecare zona a corpului si se depun in cele mai inactive parti: abdomen, solduri, piept. Cand si aceste zone sunt pline, acizii grasi se depoziteaza in zonele active ale corpului: inima si rinichi, care incep sa-si reduca din activitate. Intregul organism ajunge sa sufere intens: creste tensiunea arteriala, este afectata activitatea sistemului nervos parasimpatic - organele care sunt guvernate de acesta (cum este creierul mic) devin inactive sau paralizate.
Sistemul
circulator si cel limfatic au de suferit, iar calitatea celulelor rosii scade.
Apare o abundenta anormala de celule albe iar procesul de anabolizare, de
creare a celulelor, scade.
Puterea
de imunizare (lupta impotriva factorilor agresivi) si de toleranta a corpului
se reduce dramatic, astfel ca cele mai normale situatii (frig, canicula,
microbi, tantari) provoaca stari grave.
Zaharul
alb excesiv are un efect devastator asupra creierului. Secretul unei
functionari optime a creierului este acidul glutamic, o componenta vitala prezenta
in foarte multe vegetale. Vitaminele din grupa B ajuta la divizarea acestui
acid in componente complementare (antagonice) care asigura functia de control a
activitatii creierului. Vitaminele B sunt fabricate si de bacteriile simbiotice
aflate in intestine. Cand apare zaharul rafinat, aceste bacterii mor, astfel ca
"fabrica" interna de vitamine B produce mult mai putin decat ar fi
necesar corpului.
In
raport cu mărimea cantităţii de zahăr, urmează reacţia adversă, de recul: după
fiecare metabolizare a zahărului, consumul din rezervele organismului generează
o şi mai mare oboseală şi somnolenţă. În acest moment, glandele pancreatice sunt
intens stimulate, deci secretă prea multă insulină, ceea ce duce, implicit, la
o reducere a zahărului din sînge sub nivelul mediu admis, de unde şi instalarea
stării de oboseală accentuată.
Cercetari pe tema efectelor zaharului asupra organismului:
Cercetari pe tema efectelor zaharului asupra organismului:
***In
1958, revista Time a aratat ca un biochimist de la Universitatea Harvard,
impreuna cu asistentii sai, au realizat timp de 10 ani experimente cu soareci,
sponsorizate de Sugar Research Foundation cu suma de 57.000 USD. Scopul era de
a gasi explicatia aparitiei cariilor dentare datorate consumului de zahar, si a
modalitatilor de prevenire.
Au fost
necesari 10 ani pentru a descoperi ca nu exista nici-o metoda de a preveni
cariile dentare, daca se consuma zahar. Cand echipa de cercetatori si-a
prezentat concluziile in revista "Dental Association Journal",
sponsorizarea a incetat. Sugar Research Foundation si-a retras ajutorul
financiar.
***Sir
Frederick Banting, co-descoperitorul insulinei (de fapt, insulina a fost
descoperita de Nicolae Paulescu - nota AIM) arata in 1929 ca diabetul era foarte
raspandit printre proprietarii plantatiilor de zahar din Panama, mari
consumatori de zahar rafinat. In schimb, muncitorii de pe plantatii, care nu-si
permiteau decat sa mestece trestia de zahar, nu sufereau de diabet.
***In
anii 1930, dr. Weston Price, dentist din Cleveland, Ohio, si-a inceput
cercetarile calatorind in toata lumea, din tinuturile eschimosilor, pana in
marile sudului, din Africa pana in Noua Zeelanda. Volumul sau, "Nutritia
si degenerarea fizica: o comparatie a obiceiurilor alimentare primitive si
moderne si efectele lor", ilustrata cu sute de fotografii, a fost
publicata in 1939. Concluzia devastatoare la care a ajuns dr. Price era una
simpla: oamenii care traiesc in conditii asa-numite "primitive" aveau
dentitie sanatoasa si o stare generala buna. Ei se hraneau cu alimente
naturale, nerafinate, care proveneau din habitatul lor local. De indata ce
incepea importul de alimente "moderne", rafinate (ca rezultat al
contactului cu "civilizatia"), se observa degenerarea fizica care
avansa pe parcursul unei singure generatii.
Bibliografie:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu