Hraneste viata cu viata, mama!
O reteta minunat de buna, simpla, rapida, rezistenta la rece, de la "Crud si sanatos", de la Olivia, alias www.crudsisanatos.ro/joomla/cartzulia-de-bucate-crude .
"Am dibuit-o si p-asta. Ia sa-ti pove:
- o telina mare, curatata de coaja si feliata
- ulei presat la rece
- sare grunjoasa
- fulgi de drojdie inactiva (gasesti la magazine naturiste)
- optionale: piper, boia, usturoi
Unii zic ca merge si cu gulie, insa mie sincer mi se par prea molicei (dar incercati). Telina e mai crocantzica si, daca ii si lasi vreo ora-doua la frigider (frigul se pricepe bine sa amestece arome si gusturi, insa ii ia un pic mai mult decat focului), chiar se patrund f bine de ulei si condimente + capata gust si consistenta de "prajit".
Inca o recomandare ar fi napii, insa tre sa ai mare rabdare la curatat si taiat, sunt destul de "diformi" ei asa, saracii.
Eu am consumat "cartofeii" cu o pasta de dovlecei facuta din ce-am putut aduna de prin frigider (prin care cam bate vantul.. maine la piata!!).
- 1 dovlecel (nu il decojesc si nu-l aleg de samburi, insa daca vrei sa nu simti gust amar, poti face pe dos de cum fac eu)
- 1/4 cana apa (cat sa convingi blender-ul sa marunteasca dovlecelul)
- 4-5 catei usturoi
- 2 maini seminte de floarea-soarelui
- 1-2 linguri ulei presat la rece
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- sare grunjoasa, piper
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu