Yumeiho vine din trecutul indepartat, avand la baza elemente din medicina traditionala chineza si japoneza. O parte din aceste metode au fost aduse in Japonia in 1948 de Shuichi Ohno Hidegatsu. Elevul lui Ohno, Masayuki Saionji, dupa studierea timp de 20 de ani a practicilor terapeutice traditionale extrem orientale, reuseste sa sistematizeze si sa perfectioneze cunostiintele dobandite, dand viata terapiei yumeiho 湧命法 (numele complet fiind kotsuban yumeiho taiso 骨盤湧命法, sau yumeiho-do). Ii multumim lui Masayuki Saionji si ne bucuram ca in Romania sunt terapeuti yumeiho.
"Kotsuban" 骨盤 inseamna pelvis,
"Yu" 湧 inseamna a iesi,
"Mei" 命 inseamna forta vietii si
"Ho" 法 inseamna tehnica.
Yumeiho este tehnica ce ajuta forta vietii sa izvorasca, sa curga, prin tratarea pelvisului.
"YUMEIHO® este o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman in vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sanatate; cuprinde circa 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului.
Este cunoscuta si sub denumirea de “Metoda de îndreptare a coxalelor, masaj si presopunctura” sau “Masaj special Oriental Saionji”, insa denumirea originala este TERAPIA YUMEIHO®.
TERAPIA YUMEIHO® consta in aplicarea metodica a unui ansamblu complex de procedee manuale si exercitii fizice in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gama variata de tulburari care pot genera atat imbolnaviri acute cat si suferinte cronice.
Desi este o metoda conceputa pentru a fi aplicata preponderent in scop preventiv se numeste totusi terapie Yumeiho deoarece telul principal al acesteia este tratarea sau diminuarea cauzelor tulburarilor functionale care, in timp, pot genera suferinte cronice. De asemenea Terapia Yumeiho poate fi aplicata si in scopul prevenirii sau incetinirii evolutiei suferintelor deja prezente.
Procedeele terapeutice manuale, aplicate in scop profilactic sau corectiv in cadrul terapiei Yumeiho, constau in: tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva; procedee de puncto-terapie (in principiu similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie); tehnici si procedee speciale de masaj; elemente de stretching (intinderi, elongatii); metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului si staticii; exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc.
Exercitiile fizice practicate in cadrul terapiei yumeiho constau in: gimnastica speciala numita YUMEIHO TAISO, insotita de tehnici de respiratie, metode de relaxare, etc."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu