Ingrediente:
100gr amarant fiert (1 masura amaran se fierbe cu 1 masura apa)
100gr mei fiert (1 masura mei se fierbe cu 4 masuri de apa)
100gr nuci / migdale / caju / alune de padure
2 merecuratate de coaja si rase pe razatoarea mica
Preparare:
Se amesteca amarantul fiert cu meiul fiert si daca este apos se regleaza cu niste fulgi de ovaz.
Se adauga 100 gr de nuci / migdale / caju.
Se adauga merele rase.
Se omogenizeaza compozitia, se gusta, se adauga indulcitor putina miere / sirop de artar.
Se modeleaza bilute care se dau prin nuca de cocos. Se pot orna deasupra cu o bucatica de fruct, sau cu o mura / frag / zmeura.
Se dau la frigider 2 ore.
Variante
Se poate adauga susan seminte uscate la cuptor si rasnitate
Se poate adauga mac
Se poate varia si culoarea si gustul adaugand praf de roscove - 2 linguri.
Se poate adauga stafide intregi sau pasta de stafide hidratate.
O aroma deosebita o dau si fructele uscate (caise, mango, arania, capsuni). Ele se hidrateaza cu apa calduta si se dau prin blender.Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu