joi, 14 martie 2013

Toate se leaga: gandurile, emotiile, sanatatea



V-ati gandit vreodata ca fiecare boala isi are radacinile intr-o emotie, intr-un comportament, intr-un cuvant?
V-ati gandit vreodata ca tot ceea ce facem – gand, cuvant, fapta – ramane inregistrat undeva si apoi, la finele vietii, le ducem cu noi mai departe?
Este bine sa fim atenti la ceea ce vorbim si gandim, pentru ca gandurile si vorbele noatre se materializeaza mai tarziu sau mai curand. Sunt maxime interesante pe tema puterii cuvintelor:
“Ai grija ce-ti doresti”,
“Cuvintele sunt toata averea noasta” – Samuel Beckett
“Cuvintele sunt cararile faptelor” – Sfantul Ioan Gura de Aur
“Cuvantul rostit trebuie sa fie asemenea rubinului, mic, dar de mare prêt. Cat timp nu ai vorbit, cuvantul a stat in puterea ta, de indata ce l-ai rostit, el te tine sub puterea lui.” – Abu Shakur Balkhi
“Poti farama un oras, arde o carte, zgaria o marmura: nu poti sterge urma unui cuvant intr-un creier.” – Edouard Estaunie
“Cuvintele nu sunt un joc de artificii, ele sunt arme care pot ucide sau inalta” – Gabriel Tepelea
“Cuvintele sunt vocea inimii.” – Confucius
“Prin cuvinte, mintea prinde aripi. - Arisophanes
Cuvintele, gandurile, mintea si sufletul ne apartin! Facem ce dorim noi cu ele. Este alegerea noastra incotro conducem corabia vietii acesteia. La capatul drumului nu vom putea invinovati pe nimeni de esec, iar daca va fi o victorie, tot noi ne vom bucura.
Subconstientul nostru preia si executa tot ce gandim si verbalizam. Ideal ar fi sa alegem constant, clipa de clipa sanatatea, bucuria, implinirea, calmul, iubirea!
Gandirea sanatoasa pozitiva aduce cu sine o viata fizica, mentala si emotionala sanatoasa si echilibrata.
Fiecare celula din corp reactioneaza la gandurile noastre, ea creste, isi opreste cresterea, se inmulteste abuziv,se deterioreaza sau se vindeca atunci cand noi rostim cuvinte.
Sa alegem in fiecare zi sanatatea, pofta de viata, bucuria si entuziasmul de a duce corabia cu bine prin mare pana va veni vremea sa tragem la mal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu