duminică, 6 noiembrie 2011

12 secrete pentru masa traditionala sanatoasa - Asociatia de sanatate Casa Bio

Mi-au placut... le-am primit si vi le daruiesc mai departe.
Autori sunt oamenii minunati de la "Asociatia de sanatate Casa Bio din Cluj-Napoca".
Care va sa zica:

1. Masa simpla dar gustoasa - in cantitati moderate
2. Combinarea corecta a alimentelor
3. 50% hrana vie
        Ponturi: - aperitive crude (pasta de morcovi cu ulei, sare si putin usturoi pe o felie de telina, pastade avocado pe felie de gulie)
                    - supe crude
                    - salata asortata cu otet balsamic
                    - dulciuri sanatoase - tort de seminte sau nuci cu fructe proaspete sau uscate
                                                  - bilute de seminte rasnitate amestecate cu miere, invelite in nuca de cocos
4. Apa / bauturile se beau inainte sau dupa masa, cu cel putin 20minute
5. Sare moderat in alimentatie, evitarea sarii iodate artificial
6. Condimente aromante (cimbru, busuioc, coriandru, oregano, marar etc) - asigurarea unei digestii bune
7. Coacere (nu prajire) si folosirea uleiului presat la rece, pe care il adaugam la final
8. Faina integrala (nu alba)
9. Smantana, frisca si lapte vegetal (fara adausuri, a se citi etichetele)
10. Unt de cocos, ghee
11. Indulcitori buni: miere, sirop de artar, agave, stafide, curmale (evitarea zaharului de orice culoare)
12. Sucuri proaspat stoarse din fructe, legume, nectaruri de fructe, limonade (lamai, grapefruit, portocale) cu miere si frunze de menta sau busuioc (in locul sucurilor acidulate)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu