joi, 29 decembrie 2011

Bolile foarte grave

Din nou intalnesc un caz de cancer...  in ultima vreme, acest "din nou intalnesc un caz de cancer" s-a indesit cumva mult.
De ce ne imbolnavim?
De ce la un anumit organ ne imbolnavim?
De ce pe o anumita parte a corpului ne imbolnavim?
Cum ne vindecam?
In cat timp ne vindecam?

Primul pas cand esti bolnav, si traiesti pe planeta pamant, mergi la medic.
Medicul, desigur, nu a facut psihologie, nu are notiuni de gandire pozitiva, el isi face treaba, si iti tranteste diagnosticul... ceea ce este bine, stii cu ce ai de luptat, caci urmeaza o lupta. Sunt si cazuri in care diagnosticul nu i se spune omului, doar apartinatorului, fapt incorect, cat timp nu stii cu ce lupti, cum sa castigi batalia? Ai pierdut din start.

Un aspect de loc de neglijat este faptul ca o boala poate fi finalul unui proces lung de vindecare, explica Hamer in cartile lui. 

Sunt multi oameni sanatosi, care isi schimba stilul de viata, modul in care se odihnesc, se hranesc, se hidrateaza, in care isi petrec timpul liber, in care fac sport. De ce o fac? Pentru ca doresc sa isi imbunatateasca viata!

De ce atunci, la bolile foarte grave, medicul nu vorbeste nimic despre stilul de viata?
De ce medicul se restrange sa vorbeasca doar si doar de organul afectat, desi organismul nostru lucreaza unitar, si orice se intampla intr-o celula, intr-un tesut, afecteaza intreg corpul uman?

Este dificil sa iti iei viata in propriile maini, dar nu imposibil! Este important sa alegi tu, ca om, tratamentul pe care il preferi, care simti, crezi ca te va ajuta. Este important sa ai libertatea sa discuti cu mai multi medici. Este omenesc sa stai sa pui in balanta posibilitatile, oportunitatile.

Fiecare gand este decisiv in viata noastra, fiecare gest... Caramizile vietii noastre se compun din insasi viata noastra, care inseamna hrana, somn, hidratare, miscare, gandire, simtire... Daca vrem sa fim sanatosi, daca dorim armonie si echilibru, atunci vom fii atenti la tot, vom hrani si sufletul si trupul si mintea cu "lumina".

2 comentarii:

  1. asa de mult cred si eu in asta...
    asa de... organic... CRED...
    multumesc pentru impartasiri
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt intr-adevar din ce in ce mai multe cazuri de cancer diagnosticate deoarece avem aparatura tot mai performanta si lumea este tot mai atenta la simptome si merge rapid la medic adesea de frica.

    In trecut simptomele mai dispareau si fara ca omul sa ajunga la medic, avand limitatre prin distante sau venituri.

    Asa cum spune Dr. Hamer sau Dr. Bruce Lipton facem in cursul vietii de sute de ori cancer dar avem sau aveam norocul de a nu fi diagnosticati.

    Cancerele sunt programe speciale care au un sens biologic, ele sunt venite acolo la comanda creierului, ca sa ajute corpul sa rezolve o problema cu care se confrunta.
    Rezolvarea se face prin cresterea unei tumori care amplifica functia organului sau sa vine distruga in faza de vindecare ceea ce se numeste masa conflictuala (creata in faza activa a programului BIOLOGIC al creierului).
    Suntem confruntati cu un conflict BIOLOGIC =PROGRAM BIOLOGIC CU SENS cand ne confruntam cu: ceva ce apare brusc, ne ia pe nepregatite, il resimtim in solitiudine ca nu credem ca cineva ne poate ajuta si pentru care nu credem ca avem resursele necesare sa ii facem fata.


    In functie de originea din creier a bolii exista cancere pe care le intalnim doar in faza de conflictuala numita si faza activa a programului biologic special al creierului si cancere pe care le intalnim doar dupa rezolvarea conflictului, adica in faza de vindecare a programului biologic special al creierului.

    Diferenta dintre ele este data de originea embriologica a partii creierului in care apare focarul de conflict:
    *creier vechi (trunchi cerebral sau cerebel)cand avem cancer in faza activa iar sensul biologic este de a creste functia unui organ si are ca si continut al conflictului supravietuirea prin respiratie si hranire si reproducere (creierul functioneaza si cu semnificatii din realitate nu doar cu o supravietuire in natura).
    *creier nou (scoarta cerebrala)cand depistam cancer in faza de vindecare a corpului si creierului, adica imediat dupa rezolvarea conflictului incepe sa creasca, reduce masa conflictuala din creier iar in organe avem plus de celule pentru a repara pierderea de celule din faza activa cand in corp s-a produs ulceratie, cancerul dispare la finalul fazei de vindecare lasand organul mai puternic. Continutul conflictului in acest caz este legat de autoapreciere slaba, stima de sine scazuta, devalorizare, apartenenta, importanta, perceptia sa in grupul social. Afecteaza ganglioni, oase, articulatii, tendoane, muschi, ligamente...

    Multumim Dr Hamer si Dr Lipton pentru munca voastra de cercetare care ne salveaza fiintele iubite. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere