marți, 20 decembrie 2011

Gemoterapia

Gemoterapia este o solutie medicala de vindecare foarte bine primita atat de copii, cat si de adulti. Se gasesc acum in Romania remedii gemoterapice atat la farmacii, cat si in magazinele bio, la magazinele plafar si in magazinele mari. Va recomand sa le incercati, sunt naturale si pretul este accesibil tuturor.

"Gemoterapia este o terapie naturala care utilizeaza extracte obtinute din tesuturi vegetale aflate in faza de crestere. În aceste tesuturi embrionare se regasesc, indiferent de vârsta plantei, proprietatile de mentinere a reactiilor anabolice, ale celulei vegetale, capacitatea de reproducere si de multiplicare celulara. Gemoterapia poate fi considerata si o punte de legatura între alopatie si homeopatie.
Este apropiata de alopatie prin modalitatea de prescriere clinica, ce vizeaza vindecarea simptomelor clinice si normalizarea parametrilor biologici, pe baza organotropismului(actiunii specifice la nivelul anumitor organe) fiecarui preparat gemoterapic (fapt demonstrat prin cercetari stiintifice "in vitro" si "in vivo").
Este apropiata de homeopatie prin modul de preparare: dilutia 1 decimala (D1) care confera produsului proprietatea de a regla potentialul energetic al sistemului reticulo-endotelial. Se initiaza astfel reactii care duc la eliberarea celulelor de toxine ( detoxifiere celulara), producându-se asa-numitul "drenaj celular", astfel încât celulele deblocate îsi pot reface structura si functionalitatea.
Parintele gemoterapiei moderne este medicul belgian Pol Henry, cel care a redescoperit calitatile binefacatoare ale mugurilor si a înteles si explicat paralelismul existent între evolutia padurii si evolutia materiei proteice la om. Aceste tesuturi embrionare din care an de an plantele se refac, contin principiile active si energia necesara reluarii ciclului anual de viata.
La baza gemoterapiei stau 4 postulate:
1. Viata este expresia dinamicii celulare, pentru vindecare se utilizeaza celule în faza de diviziune potentiala, care pot actiona si stimula alte tesuturi celulare.
2. Viata animala depinde complet de viata vegetala, ceea ce alimenteaza esenta vietii animale, o poate regenera atunci când apar alterari morfo-patologice.
3. Arborii reprezinta sediul vegetal în care energia vitala se exprima în fiecare an sub forma unei reinoiri celulare masive. Toate tesuturile arborilor pe cale sa apara sau care sunt în curs de diviziune (meristeme) sunt cele mai indicate pentru dezintoxicarea, regenerarea si vindecarea celulelor omului.
4. Printre plantele utilizate, mesteacanul (BETULA PUBESCENS si BETULA VERRUCOSA) si stejarul (QUERQUS PEDUNCULATA) sunt cele care poseda cele mai clare si puternice capacitati de adaptare, aclimatizare, rezistenta si regenerare.Tesuturile lor embrionare  formeaza baza primara a terapiei de drenaj gemoterapic.
În cuvinte simple aceste postulate pot fi explicate astfel: materia vie este într-o continua miscare si schimbare; viata vegetala, animala, umana, dar si minerala exista datorita unei strânse legaturi si influente reciproce. Liantul îl reprezinta aminoacizii, respectiv PROTEINA, care sta la baza vietii, a materiei vii.
Atâta timp cât vegetalele pot sa interactioneze cu componentele organismelor animale si umane prin hrana, stimulând crestera si dezvoltarea acestora, este limpede si logic ca aceleasi substante pot sa intervina si în cazul unor distructii celulare sau functionale pentru corectia lor. Acest lucru poate fi realizat doar cu ajutorul acelor structuri vii care îsi pastreaza nealterat principiul de diviziune celulara.
Tesuturile care au aceste proprietati sunt tesuturi vegetale tinere numite si tesuturi meristematice. În plus, modul de preparare al acestora,în stare proaspata, pastreaza nealterate principiile active: enzime, fitohormoni, aminoacizi, substante cu structuri asemanatoare organismului uman care pot, datorita acestei calitati sa initieze reactii la nivel celular, cu rol de fagocitare - eliminare a substantelor straine, având ca rezultat detoxifierea celulelor blocate si reluarea functionalitatii lor."
Dr. Simona Niţu, Presedinte ARGH,  


Va recomand:
http://plantextrakt.blogspot.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu